Produkcja własna

Spółdzielnia prowadzi produkcję piekarską i ciastkarską w zakładzie przy  ul. Karasiewicza 14.
Produkcja pieczywa oparta jest na tradycyjnych metodach i technologiach bez dodatku polepszaczy . W procesie produkcyjnym stosowane są surowce o najwyższej jakości,  co potwierdzają atesty jakościowe naszych dostawców . Większość naszych wyrobów  produkowana jest z zachowaniem wielofazowej fermentacji kwasowej. Stosowanie w procesie produkcyjnym naturalnych kwasów zapewnia wysoką jakość pieczywa.  W celu poprawy jakości pieczywa w 2006 r. Spółdzielnia zakupiła dwa nowoczesne piece piekarnicze .
Piekarnia produkuje dwanaście rodzajów pieczywa drobnego m.in. bułki poznańskie,
maślane, kajzerki, grahamki, rogale, bułki z dodatkiem sera i cebuli oraz czternaście  rodzajów chleba m.in.: tucholski, staropolski, sojowy, ziołowy, razowy, tostowy, baltonowski .

W produkcji ciastkarskiej dominują wyroby z ciasta drożdżowego, ale są również inne jak np. jabłecznik, sernik, piernik, babki oraz torty .
W wyroby piekarnicze i cukiernicze zaopatrywana jest własna sieć detaliczna oraz szereg odbiorców zewnętrznych .